18 tips från www.rasaivikt.se

av 25 – Bli ”smaliserad”

Vi behöver alla en liten positiv förstärkning då och då.

Oavsett om du försöker att minska i vikt några kilon eller vill träna för din första 5Km, ta hand om och läsa dessa 24 motiverande hälsocitat och ord som håller dig på rätt spår.

2 av 25 – Älska din kropp

Att ha förtroende och positiv mental hälsa om din kropp är ett bra sätt att hålla dig motiverad om ditt träningspass.

Så tysta den inre kritikern och var inte rädd för att städa dina grejer på gymmet.

3 av 25 – Från soffan till bekvämt

Börja med enkla mål som gör att du mår bra. Börja med att gå eller jogga i en takt som känns bekväm.

Det finns även appar som hjälper dig att bli skickad och komma från soffan till din första 5Km.

4 av 25 – Väl avsatt plan

Att äta rätt kombination av superfoods, som färskvaror, fullkorn, magert protein och lågmjölk mejeri, kommer att ge din kropp den energi som behövs, skydda dig mot kroniska sjukdomar och kan till och med glida din midja.  Dessutom ger du dina träningsrutiner den tid och engagemang som behövs, vilket hjälper dig att snabba dina träningsresultat.

5 av 25 – Vacker rumpa

För de av oss som sitter vid ett skrivbord hela dagen är det viktigt att gå upp och vara aktiva. Krydda upp ditt rumpträningspass och tona dina lår genom att använda rekvisita, som en stol i denna stående balansbrädan, eller använd dina ben som gör sparkrörelser.

6 av 25 – Utmana dig själv

Att göra samma träning eller äta samma måltid kan vara bekvämt, men för de resultat du vill ha är det bra att krydda din behandling och prova olika träningsaktiviteter, som hula hooping eller ballett.

7 av 25 – Ge allt idag

Oavsett om du försöker gå ner i vikt, sänka din stressnivå eller leta efter nya sätt att äta hälsosamt, är varje dag en ny dag för att ta itu med dina mål. Dessa 31 strategier kan hjälpa dig på vägen genom att öka ditt humör (och till och med ämnesomsättningen).

8 av 25 – Steg för att bli starkare

Dina muskler kan vara skakiga, ömma och känsliga idag, men imorgon blir de starka, slanka och smala. Du mår bra från insidan ut!

 

9 av 25 Att vara tonad är i stiligt

Att vara stark betyder inte nödvändigtvis skrymmande muskler och rippade magmuskler. Skapa en tight, tonad kropp genom att göra lätta övningar, som Monkey Push, Triceps Down Dog eller dansande månsparken.

10 av 25 – Ingen ånger träning

Oavsett hur stor eller liten träningen är, kommer du att känna dig energisk, stark och säker efteråt.

11 av 25- Svettas kraft

Skapa en bra svett gör din favorit träning, oavsett om det är boxning, springning eller styrketräning.

12 av 25 – Mind over matter

Ibland kan din hjärna vara din egen värsta fiende. Håll dig själv mentalt skarp (och tänk positiva tankar) genom att snacka på nötter, anta en matlagningstyp i Medelhavet och få gott om sömn.

13 av 25 – Gör upp svettning

Var inte rädd för lite svett under träningen. Var beredd att hålla dig återfuktadoch välja rätt vätskor för före och efter träning för att bränna din kropp och hjälpa dina muskler att återhämta sig, till exempel vatten, sportdrycker eller chokladmjölk.

14 av 25 – Bara gå

Du behöver inte köra ett halvt halvt marathon under två timmar eller göra en uppsättning bicepcurls på under en minut för att lyckas och uppnå dina viktminskningsmål. Gör vad som känns bekvämt och naturligt, och kom alltid ihåg: Långsamt och stadigt vinner loppet!

15 av 25 – Hårt arbete lönar sig

Nyckeln till att träna för att gå ner i vikt är att faktiskt hålla sig till ditt träningspass. Det är lättare att ägna dig åt en träningsaktivitet när det är något du tycker om. Tona upp dig genom att mixa och matcha dessa enkla drag.

16 av 25 – Ge det hela

Omsmycka dina ömma muskler! Vet att alla smarta kroppsdelar blir hälsosammare och starkare. Glöm inte att sträcka dina muskler för att återhämta sig och få mer flexibilitet.

17 av 25 – Arbeta för excellens

Vi vet hur svårt det är att äta hälsosamt hela tiden och hålla sig till en träningsplan. Det är jobb! Men ju mer du gör något desto lättare och roligare blir rörelserna. Detsamma gäller för hälsosam kost. Vi vet att du kan göra det!

18 av 25 – Hälsosam mat, glad kropp

Det begäret efter en väska med Doritos kan vara nöjd med att klicka på en automats knapp. Men känslan efter att ha ätit dem kanske inte är värt det.

Handel i det begäret för en läcker fettförbränning.